Sudije

Milana Petrović
Milana Petrović
Milana Petrović rođena je 20. jula 1990. godine u Novom Sadu. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2015. godine se bavi veb novinarstvom u kompaniji Adria Media Group. Od 2020. godine radi kao veb urednica sajta časopisa National Geographic, a od aprila 2022. godine je glavna i odgovorna urednica svih National Geographic izdanja.
Predrag Kostin
Predrag Kostin
Predrag Kostin rođen je 18.09.1976. u Zrenjaninu. Fotografijom prirode bavi se od 2007. godine, a već 2008. pobeđuje na konkursu srpskog izdanja National Geographic magazina u kategoriji "Divlje životinje". Pobednik je i konkursa časopisa "Refoto" i "Digital Photo Magazine" u katogoriji "Wildlife". Predsednik je prirodnjačkog društva "Crna roda" koje se bavi zaštitom divljih životinja. Vlasnik je Instagram profila "divlja_srbija" koji prikazuje divlji svet Srbije, a 2021. godine izdao je svoju prvu foto-monografiju pod nazivom "Reke života". Kaže da se fotografijom prirode bavi kako bi širem auditorijumu predstavio taj predivni svet koji nas okružuje, a na koji mi nedovoljno obraćamo pažnju.
Marko Risović
Marko Risović
Marko Risović je dokumentarni fotograf iz Srbije. Nakon što je godinama radio u tradicionalnim izdavačkim kućama, 2010. je postao freelancer. Od tada se koncentrisao na dugoročne projekte o mladima, društvenoj (ne)pravdi i raspodeli moći na Balkanu. Marka zanimaju intimni narativi o ranjivim društvenim grupama i pojedincima, koji odražavaju širi društveni diskurs. On smatra da jezik fotografskog pripovedanja još uvek može da oblikuje percepciju šire populacije i donosilaca odluka, doprinoseći tako kontinuiranoj potrazi za boljim, ravnopravnijim i održivijim svetom. Marko je izabran za jednog od učesnika World Press Photo Masterclass-a za mlade fotografe iz Jugoistočne Evrope 2010. godine, a njegov rad su prepoznale različite ugledne institucije. Redovni je saradnik časopisa National Geographic Srbija od 2007. godine, gde je do sada objavio preko 20 priča. Trenutno radi kao fotograf časopisa The New York Times i Le Monde za region Balkana. Marko je apsolvent Univerziteta umetnosti u Londonu, gde je magistrirao foto novinarstvo i dokumentarnu fotografiju. Trenutno je u mentorskom programu foto agencije VII i jedan je od osnivača srpskog foto kolektiva Kamerades.
Haime Roho
Haime Roho
Haime Roho je fotograf koji kombinuje svoju strast ka divljini, očuvanje prirode i pripovedanje u cilju kreiranja vizuelnih kampanja koje uključuju širu publiku u ekološka pitanja. Veliki je zagovornik očuvanja prirode i povezivanja velikih prirodnih prostora, nada se da bi njegove fotografije mogle da budu alat za stvaranje novih predela pod zaštitom. On često sarađuje kao fotograf, filmski stvaralac i savetnik za komunikacije sa ekološkim organizacijama, korporativnim klijentima, obrazovnim ustanovama i državnim agencijama širom sveta. Roho je stariji član Internacionalne lige fotografa za očuvanje prirode, poverenik WILD fondacije i dobitnik nagrada na takmičenjima kao što su Svetska novinska fotografija i nagrada za najboljeg fotografa divljeg sveta.